Livsstil og forbrug

Fredag den 13. bliver ikke trafikal gyser

Vejdirektoratets forventer, at trafikken i storebededagsferien forløber uden de store trafikale udfordringer.

Bededagsferien strækker sig i år fra fredag den 13. til søndag den 15. maj, og som i forbindelse med en del andre helligdage forventer Vejdirektoratet, at der vil være flere trafikanter på statsvejene.

Det betyder en risiko for øget trafik især i retning mod sommerhusområder og campingpladser landet over.

Specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard, Vejdirektoratet, siger:

”Der er uden tvivl rigtig mange, som vil benytte den forlængede weekend til at tage i sommerhus, på familiebesøg eller i plantecenteret, og det betyder mere trafik på vejene. Mere trafik øger risikoen for uheld, kø og forsinkelser, men vi forventer ikke problemer i bededagsferien. Det vil kun være, hvis der sker noget akut, så det er altid en god idé at gå ind på trafikinfo.dk og orientere sig om trafiksituationen, før man tager afsted.”

Det er særligt op til ferien, altså torsdag den 12. maj, at der kan opstå kødannelse, for der vil udrejsetrafikken formentlig blande sig med myldretidstrafikken i eftermiddagstimerne mellem kl. 14.00 og 19.00. Fredag den 13. maj skal man også være opmærksom i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 14.00.

Trafikken vil på disse to dage hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland – via E20 Vestmotorvejen og Fynske Motorvej samt via rute 21 mod Sj. Odde. Man vil ligeledes kunne opleve øget trafik på rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse mod nord samt rute 11 langs den jyske vestkyst.

Generelt er der en forventning om øget lokal trafik i de store sommerhusområder i hele bededagsferien. Hjemrejsetrafikken forventes at forløbe jævnt over hele søndagen og vil dermed ikke give øget trafik eller forsinkelser.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum på de største rejsedage for at undgå forsinkelser, og at man holder god afstand, når man kører.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger. 

Kommentarer